ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-35, press@fssu.gov.ua

 

20.06.2022

Внаслідок бойових дій постраждали 336 працівників, 113 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 173 випадки травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 336 працівників (+7 за останній тиждень), 113 з них загинули.

Найбільша кількість потерпілих зареєстрована:

? у Миколаївській області – 64 постраждалих, 26 з яких травмовані смертельно;

? Києві – 60 постраждалих, 20 смертельно;

? на Донеччині – 40 постраждалих, 8 смертельно;

? у Чернігівській області – 24 постраждалих, 7 смертельно,

? в Сумській області – 22 постраждалих, 8 смертельно;

? а також на Київщині – 21 постраждалий, 8 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 

 

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-35, press@fssu.gov.ua

 

23.06.2022

Як пройти реабілітаційне лікування за кошти Фонду?

З червня Фонд соціального страхування України відновив направлення українців на реабілітаційне лікування, яке було вимушено призупинено після початку повномасштабного вторгнення росії.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності.

Пройти реабілітацію за кошти Фонду можуть усі застраховані особи, для яких лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я, де вони перебувають, визначена така потреба.

ФССУ фінансує повний курс проходження медичної реабілітації за широким спектром профілів, зокрема, за профілем нейрореабілітації, м’язово-скелетної реабілітації, кардіо-пульмонарної реабілітації, при порушенні перебігу вагітності та ін.

Зверніть увагу, направлення на реабілітаційне лікування за кошти Фонду здійснюється зі стаціонару лікарні.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 

 

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-35, press@fssu.gov.ua

 

16.06.2022

ФССУ відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування

Щороку Фонд соціального страхування України забезпечує тисячі працюючих українців реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілих на виробництві – санаторно-курортним лікуванням.

Однак через повномасштабне вторгнення росії ФССУ був вимушений призупинити направлення працівників та потерпілих до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців.

Водночас, потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною. Тож з червня Фонд соціального страхування України відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Укладення тристоронніх договорів для забезпечення реабілітацією застрахованих осіб і членів їх сімей, а також санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві можливе з санаторно-курортними закладами, які не входять до переліку територіальних громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових) дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначаються наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75, який постійно оновлюється.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності. А санаторно-курортне лікування дозволяє потерпілим на виробництві не допустити погіршення стану та оздоровити організм.

Звертаємо увагу на обов’язковості дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування застрахованих осіб і потерпілих.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-35, press@fssu.gov.ua

 

22.06.2022

Фонд виплатив 843,7 млн грн щомісячних страхових виплат у червні

Щомісячні страхові виплати від Фонду соціального страхування України упродовж червня вже отримали 162,8 тисячі потерпілих на виробництві та членів їх родин.

Загалом станом на 22.06.2022 упродовж цього місяця було перераховано на банківські картки або доставлено листоношами 843,7 мільйона гривень щомісячних страхових виплат.

Такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності та фінансуються у наступному місяці за попередній.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України