У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на дотримання правил перерахування коштів для сплати податкових зобов’язань та єдиного внеску.

Про заборону спалювання сухої рослинності

Звертаємо вашу увагу на серйозну проблему, яка негативно впливає на наше оточення та здоров'я населення. З початку цього року було зафіксовано 35 випадків загоряння сухої рослинності на території нашої області, загальна площа яких становить близько 26 гектарів.

За січень-лютий 2024 року платниками Чернігівщини сплачено 4,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-лютому 2024 року сплачено 3,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 4,8 відс. (на 140 млн грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2023 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд гривень, що на рівні двох місяців 2022 року.

Березневі підвищення пенсій на Чернігвщині

З 1 березня 2024 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році” в Чернігівській області проведена індексація пенсій. Індексації підлягають пенсії, призначені до 31 грудня 2023 року включно. 

У Добрянській громаді запрацював Центр надання адміністративних послуг

15 березня 2024 року Добрянська територіальна громада Чернігівського району Чернігівської області відкрила новий сучасний відділ “Центр надання адміністративних послуг” (ЦНАП), який став невід`ємною частиною життя більш ніж 4 тисяч мешканців громади. Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».