Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності. Чергова офлайн зустріч представників влади, служби зайнятості, соціальних партнерів, місцевих роботодавців, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій за «круглими столом» відбулася в Борзнянській міській раді. Йшлося про можливості та послуги для переселенців та ветеранів війни.

Відбулося засідання двадцять дев'ятої сесії Добрянської селищної ради VІІІ скликання

26 квітня 2024 року в залі засідань Добрянської селищної ради відбулося пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії Добрянської селищної ради VІІІ скликання. Перед засіданням всі питання було розглянуто постійними комісіями селищної ради. Вела сесію селищний голова Світлана БИЦЬКО. Участь в сесії прийняли старости Новояриловицького та Клубівського старостинських округів громади, начальники відділів та закладів селищної ради, директор ПП «СВ Полісся» – Іван ЧАУС.

38 років з моменту Чорнобильської катастрофи

У ніч на 26 квітня 1986 року стався великий вибух на Чорнобильській атомній електростанції, який призвів до найбільшої техногенної катастрофи в історії. Четвертий реактор станції був зруйнований, внаслідок чого почалася масштабна пожежа. Ця аварія викликала велике занепокоєння у світовій спільноті через радіоактивне забруднення, яке швидко поширилося за межі СРСР, охопивши частини Європи включно з Україною, Білоруссю, Росією та навіть досягло Швеції та інших країн.

Акцизний податок за 1 квартал 2024 року !

За 1 квартал 2024 року до бюджету Добрянської громади надійшло лише 64 622,00 грн акцизного податку, що не складає навіть 1 % від загальної суми власних доходів.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

Програма «Власна справа»

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості»

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура. Участь у заході взяли в.о. міського голови Геннадій Іванюк, представники служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці, а також учасники бойових дій та переселенці.

Програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів продовжено ще на 3 місяці

Програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН), які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, продовжено ще на 3 місяці: квітень, травень і червень. Ця програма підтримки пенсіонерів діє в Україні з серпня 2023 року