15 вересня 2021 року Добрянська територіальна громада мала велику честь приймати поважних гостей делегації асоціації гмін басейну річки Віслока( Підкарпатське та Малопольське воєводство Польщі).

Подорож до громади розпочалась на території Новояриловицького старостинського округу, де гостей зустрічало запашним караваєм керівництво громади.

Радістно вітало гостей Новояриловицьке лісництво на території якого вони мали змогу ознайомитись з технологією вирощування саджанців, а також процесом заготівлі та обробки насіння.

Далі шлях пролягав до центральної садиби нашої громади, делегація  ознайомилась з адміністративною будівлею, молодіжним центром та відвідала старообрядницький храм Димитрія Солунського.

Пізніше продовжили подорож до Олешнянського старостинського округу : відвідали садибу Софії Русової та  капличку, де поховані батьки видатної українки, педагого – просвітительки Софії Русової,де  знаходиться ікона Смоленської Божої Матері.

Представників воєводства ознайомили з детальним мистецьким процесом гончарної справи Олешнянсього округу, де іноземці придбали вироби на пам'ять.

Гості відвідали так звані «Блакитні озера» враження від яких залишилось приємним.

 

Керівництво Добрянської громади з представниками гмін Малопольського та Підкарпатського воєводств обговорило чимало питань про співпрацю та розвиток нашої громади, поділились досвідом роботи у діяльності органів місцевого самоврядування.

Добрянська територіальна громада завжди рада приймати гостей, співпрацювати та обмінюватись досвідом.