День захисту дітей - міжнародне свято, кожного року відзначається в перший день літа. Це свято створене з метою нагадати нам, що діти - це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих.

Особливим це свято відчувається саме тепер, під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або поїхали з рідного міста. Зокрема більше ніж 689 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Офіційне число дітей-жертв 243, поранених- 446. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 153, Київській - 116, Харківській - 111, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15. 

Зазвичай в цей день планується розважальна програма для дітей. Цього ж року свято пройде в умовах війни. Офіційної програми заходів не передбачається, у зв’язку з воєнним станом та нестабільною ситуацією на прикордонних територіях.

 Діти - це безмежна ще не зіпсована щирість і відвертість. Їхнє майбутнє залежить від нас. Діти не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони мають право жити у світі, який не знає, що таке жорстокість, біль і насильство.

Ми дорослі, маємо розуміти, як важливо забезпечити нашим дітям мирне та щасливе дитинство! 

 

Дитинство наше – в нас одне,

І хай це кожен пам'ятає!

Дитячі душі на Землі

Нехай ніхто не ображає

Нехай не кривдить діточок.

Нехай не лає за провини.

Згадай! Дорослийти "синок"

Недавно був також дитина.

Не раз нашкодив просто так,

Не раз не слухав маму й тата,

А ще дражнили всіх підряд

Сестру, сусідів, свого брата.

Це все робив Ти не зі зла,

Не з користі, чи лицемірства.

Робив це все – лише з добра,

Не мав в душі тоді Ти звірства.

Тому любіть своїх дітей.

Учіть в любові світ пізнати.

Та у День Захисту Дітей

Навчіться їх не ображати!

 

З Днем захисту дітей!

Віримо в Перемогу та ЗСУ!

 

Служба у справах дітей Добрянської селищної ради