Проведення профілактичних рейдів на території Добрянської селищної територіальної громади.

 

            Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якою є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

         Служба у справах дітей спільно інспектором з ювенальної превенції ВП №2 ЧРУП ГУНП в Чернігівській областіПетройтіс Т. В., фахівцем КЗ «Добрянський центр надання соціальних послуг» Горицькою В. М., із залученням представників Добрянської селищної ради та старостів старостинських округів систематично проводяться профілактичні рейди „Побут”, „Канікули”, „Сім’я”, Підліток, за місцем проживання дітей.

       За результатами рейдових заходів складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, батьків запрошено до служби у справах дітей для надання відповідних консультацій та проведення подальшої профілактичної роботи, а також складені протоколи про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків.

            Крім того, старшим інспектором ювенальної превенції Тетяною Петройтіс були проведені профілактичні бесіди з підлітками щодо дотримання правил безпеки під час відпочинку на канікулах, про наслідки куріння та недопущення зловживання алкогольними напоями малолітніми та неповнолітніми дітьми.

      Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей. 

Начальник служби у                                       справах дітей Наталія Кот-Берест