03 травня 2024 року відбулася робоча зустріч з питань захисту прав дитини та запобігання правопорушень серед дітей.

Фото без опису

У нараді взяли участь – директор Новояриловицького ліцею ГЛУШАК Дмитро Олександрович, старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції ІЛЬЧЕНКО Руслан Вікторович, фахівець із соціальної роботи ГОРИЦЬКА Вікторія Павлівна, соціальний педагог та практичний психолог Новояриловицького ліцею ШЕВЧЕНКО Володимир Олександрович та начальник служби у справах дітей КОТ-БЕРЕСТ Наталія Віталіївна. 

Основною метою наради було обговорення питань, пов'язаних із попередженням правопорушень серед дітей та захистом їхніх прав.

Учасники обговорили актуальні проблеми, з якими стикаються діти в сучасному світі, такі як кібербулінг, домашнє насильство, зловживання наркотиками, алкогольними напоями, та шляхи їхнього запобігання. 

Фото без опису

Одним із ключових аспектів обговорення на нараді була система попередження насильства та злочинності серед дітей. 

Крім того, було акцентовано увагу на ролі освіти та психологічної підтримки у формуванні здорової та безпечної соціальної середи для дітей. 

Учасники наради обговорили можливості співпраці між школою, правоохоронними органами та соціальними службами та з’ясували алгоритм роботи та взаємодії.