Добрянська селищна рада започатковує традицію зустрічей учнівської молоді з селищним головою за горнятком чаю.

Фото без описуФото без опису

30 травня у стінах Добрянської селищної ради активна учнівська молодь селища Добрянка зібралася  на зустрічі із селищним головою Добрянської територіальної громади Світланою Бицько. Участь в зустрічі взяли секретар селищної ради Марія Мурадова, начальник фінансового відділу Ірина Житник, головний спеціаліст фінансового відділу Леся Савченко та учні 8-10 класів Добрянського ліцею, студентська молодь.

На початку зустрічі селищний голова ознайомила учнів з роботою селищної ради, депутатського корпусу та виконавчого комітету. Провела невеличку екскурсію по адміністративній будівлі селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В рамках заходу хлопці та дівчата мали змогу поставити очільнику громади питання, що турбують їх найбільше. Загалом, озвучене стосувалось розвитку спортивної інфраструктури громади та облаштування місць дозвілля; проблеми сміття в громаді; перспектив щодо відновлення та розбудови громади в подальшому; проведення для учнівської молоді різноманітних тренінгів.

В дружньому діалозі присутні мали змогу поспілкуватись із селищним головою і на особисті теми, розповісти про захоплення та інтереси сучасної молоді, запропонувати власні ідеї для подальшого втілення.

Окрему увагу було приділено темі впровадження Громадського бюджету Добрянської селищної територіальної громади, як простору створення креативних проєктів та втілення нових ідей. 

Начальник та головний спеціаліст фінансового відділу поспілкувались з молоддю на тему бюджет, почули їх припущення та варіанти відповідей, що ж це таке.

Розповіли молоді про громадський бюджет, який наразі вперше впроваджуються в Добрянській громаді.

Презентували інформаційні матеріали, надали покрокову інструкцію, обговорили з молоддю проєкти, які вони б вони хотіли бачити в нашій громад, за якими напрямками можна писати проєкти та як же саме писати проєкти і з чого починати. Ознайомили з електронною платформою Громадського бюджету та навчили користуватись даним інструментом.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Молодь страждає від відсутності достатньої кількості зон відпочинку, молодіжного простору, тенісного столу та волейбольного майданчику, також діти відмітили велику проблему в забрудненні наявних зон відпочинку та з задоволенням погодились на спільну толока по прибиранню територій, де вони проводять своє дозвілля.

Підводячи підсумки зустрічі, селищний голова Світлана Бицько зазначила, що молодь – це не тільки наше майбутнє, а й сьогодення, від енергійності та завзяття якої залежить якість кожного прийдешнього дня.

 

Проявляйте інтерес та активність, не зупиняйтесь, мрійте, створюйте!