Минає рік  з того дня, як 18 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув наш земляк  Олександр Михайлович Волченко,  мужній воїн,  один з кращих синів України, який з першого дня повномасштабного російського вторгнення мужньо стояв на захисті Батьківщини. 

Фото без опису

Олександр Волченко народився 28 лютого 1993 року у селі Олешня Чернігівського району. У 2008 році закінчив 9 класів Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. С.Ф. Русової. Потім навчався у Київському механіко-технічному коледжі за напрямом "Організація виробництва". 

У період з 2012 по 2013 роки проходив строкову військову службу в окремому Президентському полку.

З 2015 року по 2021 рік працював в Добрянському лісовому господарстві, з 2021 року – у ТОВ "Папернянський кар’єр скляних пісків".

Учасник антитерористичної операції, самовіддано ніс службу з липня 2014 року до вересня 2015 року. Проявив себе мужнім, відповідальним і стійким оборонцем. Брав участь у численних бойових діях проти загарбників, тримаючи оборону на східному фронті, за що був нагороджений медалями «Учасник бойових дій. Ветеран війни», «За оборону рідної держави».
 З першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, Олександр невагаючись долучився до збройної боротьби з агресором. Мужньо обороняв Чернігівщину і був нагороджений медаллю «За сумлінну службу». Захиснику України доручали найвідповідальніші бойові завдання. Власним прикладом мужньості і стійкості він щодня докладав зусиль до вигнання ворога з України, звільнення окупованих територій.
 
Указом Президента України від 30.03.2023 року № 188/2023 боєць нагороджений орденом "За мужність".

До останнього подиху Олександр стояв на захисті України. Загинув 18 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. У Олександра залишилися дружина, син, донька, батьки.