Вчилися на кухарів, швачок, манікюрників, водіїв тролейбуса, трактористів-машиністів, електромонтерів, операторів котелень.

Сертифікат на навчання гарантує оплату вартості навчання в розмірі, що не перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на сьогодні це понад 30 тис. грн). І це лише одна з вагомих переваг професійного навчання за направленням служби зайнятості. Серед інших – це:

 !!!!!!!FB_профнавч.png

широкий вибір професій та навчальних програм (Центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості пропонують на вибір 95 робітничих професій та 400 освітніх програм - з графіком формування навчальних груп можна ознайомитись на сайті Державного центру зайнятості за посиланням: https://is.gd/QuBYnT ); 

гнучкі форми навчання (за очною (денною, вечірньою), дистанційною,  індивідуальною, дуальною формами здобуття освіти або шляхом їх поєднання;  онлайн або офлайн);

 

стислі терміни навчання (до 10 місяців);

 

гарантія працевлаштування (навчання організовується за затребуваними на ринку праці професіями, під гарантоване працевлаштування або під самозайнятість).

 

оплата місця проживання та відшкодування витрат за проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку (у разі потреби).

 

Крім того, за безробітним на час професійного навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю у розмірах і в строки, встановлені відповідно до законодавства.

 

Більше інформації за посиланням https://is.gd/vR1ULR  

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

                                                     Пресслужба Чернігівського обласного центру зайнятості