Фото без опису01 березня жителів Добрянки та її гостей запросила на святкування Добрянська Масляна-2020 - яскраве обрядове свято проводів зими зустрічі весни.

Це дійсно народне свято, улюблене усіма, зібрало декілька сотень мешканців і гостей Добрянської ОТГ: молодь, людей старшого покоління, сім’ї з дітьми.

Відкрилося свято театралізованою постановкою за участю Добрянського молодіжного центру. Вокальні композиції у виконанні аматорського гурту «Черемшина» та танцювального колективу «MixDenc та DencDenc»  одразу створили святковий настрій. Під час свята були проведені конкурси не тільки для дітей але й для дорослих. За участь у конкурсах та за участь в спортивних змаганнях, були подаровані подарунки. А дітям які читали вірші, смачні цукерки.

З вітальним словом до присутніх на святі звернувся Добрянський селищний голова Ткаченко Володимир Миколайович. Він побажав усім веселого свята та  гарного настрою.

Традиційною родзинкою було безкоштовне частування млинцями та чаєм. Також для настрою були подаровані дітям повітряні кульки з малюнком у вигляді смайла. Під час святкового концерту та на весь час святкування проходила святкова торгівля продуктами харчування від місцевих товаровиробників.

Під яскравий вокальний виступ аматорського гурту «Черемшина»  відбулось спалення символу свята - опудала Масляної (Марени), що завжди символізувало закінчення свята, початок Великого посту до великого говіння, до Великодня. У великому хороводному колі , під красиву музику запалили опудало Марени і звісно ж, попросили, щоб доля була доброю, літо – теплим, а врожай – багатим! Опудало  було майстерно виготовлене власноруч працівниками селищної ради та дитячого садочка «Івушка».

Холодний вітер та похмуре небо не стали на заваді святкуванню, а тому його учасники поверталися додому з гарним настроєм та чудовими враженнями.