Служба у справах дітей Добрянської селищної ради інформує.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Добрянської селищної ради від 18 березня 2021 року було створено Комісію з питань захисту прав дитини та затверджено її склад.  Основним завданням Комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

21 квітня 2021 року  відбулось перше засідання Комісії з захисту прав дитини. Один раз на місяць в обов’язковому порядку проводиться засідання Комісії з захисту прав дитини, на яких вирішуються питання з захисту прав дитини.  Станом на 09.08.2021 рік було проведено п’ять засідань на яких були розглянуті питання: про надання дозволу на прийняття в дарунок землі та житлового будинку; про надання дозволу на дарування частини квартири;  про надання дозволу/відмові на реєстрацію малолітньої дитини без згоди його батька;  про доцільність позбавлення батьківських прав батьків відносно їх малолітніх дітей; про взяття сімей під соціальний супровід КЗ «Добрянський центр надання соціальних послуг»; про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; про неналежне виконання батьківських обов’язків батьками по відношенню до своїх малолітніх дітей тощо. На п’ятому засіданні Комісії з питань захисту прав дитини, на якому одним з питань розглядалось питання невиконання батьками (матір’ю) батьківських обов’язків відносно своїх малолітніх дітей та було прийнято рішення по притягненню батьків (матері) до відповідальності згідно ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

У засіданнях комісії  беруть участь запрошені представники поліції, громадськості та депутати, які беруть активну участь у обговоренні, висловлюючи власну думку та пропозиції до відповідних рішень. З'ясовуються факти і обставини по кожному питанню окремо. Після розгляду питань приймаються відповідні рішення, згідно чинного законодавства. 

Злагоджена співпраця Служби у справах дітей з представниками правоохоронних органів -   старшим інспектором СЮП ВП ЧРУП ГУНП в Чернігівській області Петройтіс Т.В., дільничним офіцером поліції ВП №2 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області Молодшим К.В. та фахівцем з соціальної роботи КЗ «Добрянський центр надання соціальних послуг» Горицькою В.М., керівництвом селищної ради допомагає у вирішенні багатьох питань з захисту прав дитини.

 

 

Начальник служби                                                     Наталія Кот-Берест

Фото без опису

Фото без опису