Ріпкинською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості  продовжується інформаційно - роз’яснювальна робота по легалізації трудових відносин серед роботодавців Ріпкинщини.

Так, 16 серпня 2021 року було організовано проведення «круглого столу» з роботодавцями, яке відбулося на базі Добрянської  територіальної громади. В заході взяли участь: голова Добрянської територіальної громади, представники Держпраці та державної податкової інспекції.

Захід розпочався з виступу заступника директора Ріпкинської районної філії Ткаченко З.В, яка ознайомила присутніх роботодавців даної громади з тенденціями розвитку місцевого ринку праці  та акцентував увагу партнерів на необхідності створення нових робочих місць з метою зменшення рівня безробіття у районі.

 Про перспективи розвитку об'єднаної територіальної громади та залучення інвестицій в її розвиток, особливості діяльності місцевих підприємств у сучасних умовах розповіла голова Добрянської територіальної громади Бицько С.І.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших правових актів у Чернігівській області Залуговський О.А. поінформував працедавців про переваги легальної зайнятості як одне з найважливіших питань, яке перебуває на постійному контролі Головного управління Держпраці в Чернігівській області. Було наголошено, що підприємства, установи, організації та громадяни - суб’єкти підприємницької діяльності повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків.

В свою чергу начальник Ріпкинської Державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби у Чернігівській області Анісовець Т.В. розповіла працедавцям про внесення змін до податкового кодексу України, стимулювання детінізації доходів, шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати зборів до бюджету.

Фото без описуФото без опису