Гроші ходять за людиною…

 

Це, зокрема, і про професійне навчання за сприяння служби зайнятості. У тих, хто не має  затребуваної на ринку праці професії, є можливість отримати її  безкоштовно. Так, діють програми з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, зокрема, як шляхом видачі сертифікатів безробітним, так і з наданням ваучерів для певних категорій населення.

 

  • Сертифікат на навчання можуть отримати зареєстровані безробітні та у стислі терміни (від 1 до 6 місяців) здобути нові професійні компетенції та підвищити рівень конкурентоспроможності на ринку праці. Навчання можливе як у навчальних закладах, так і у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою або шляхом стажування, а ще - у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які сьогодні пропонують на вибір 95 ліцензованих професій та понад 250 напрямів підвищення кваліфікації  https://is.gd/0pdj6c 

Навчаються безробітні на замовлення роботодавців з гарантією працевлаштування. У період навчання вони отримують допомогу по безробіттю, забезпечуються гуртожитком, їм компенсуються витрати на проїзд.

Так, у поточному році професійне навчання за направленням служби зайнятості проходили 649 безробітних області. Вчилися на швачок, токарів, водіїв тролейбуса, операторів котельні, кухарів, перукарів та манікюрників.

 

 Ваучер на навчання – друга програма, яка дає право окремим категоріям громадян, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність. Ваучер можна отримати за однією з 124 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку. Максимальна вартість ваучера - 26840 грн (якщо вартість навчання більша, то різницю доведеться оплатити самостійно чи за рахунок роботодавця). Детальніше читайте за посиланням: https://is.gd/6czbRh

На Чернігівщині цьогоріч службою зайнятості видано 363 ваучери на навчання. Наші земляки обрали такі професії: електрогазозварник, кухар, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, машиніст крану автомобільного, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, монтажник гіпсокартонних конструкцій тощо.

 

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

                                                       Пресслужба обласного центру зайнятості

Фото без опису