Рейд «Діти вулиці»

 

           На виконання наказу начальника служби у справах дітей Добрянської селищної ради від 04.10.2021 № 27 «Про проведення профілактичного заходу «Діти вулиці» на території населених пунктів Добрянської селищної територіальної громади» було проведено рейд, метою якого була профілактика дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, виявлення родин, в яких діти перебувають у складних життєвих обставинах.                

        В ході проведення  рейду у складі старшого інспектора ювенальної превенції Петройтіс Тетяни, начальника служби у справах дітей Кот-Берест Наталії, соціального педагога Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ст. Шевченко Володимира, фахівця із соціальної роботи Горицької Валентини здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 6 сімей, в яких виховуються 15 дітей. З батьками   та з законними представниками дітей проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо попередження правопорушень серед підлітків, проведено роз'яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування їх дітей у вечірній час, недопущенням вживання дітьми алкогольних напоїв. Фахівцем із соціальної роботи проведено оцінку потреб однієї родини.      

          За результатами рейдового заходу по кожній відвіданій родині складено відповідні акти.

          У вечірній час рейдовою групою у складі представкиків ювенальної превенції, служби у справах дітей та навчального закладу Добрянської селищної ради під час проведення рейду  неповнолітніх, які б перебували після 22.00 год. без супроводу дорослих не виявлено. Із підприємцями та власниками закладів проведено бесіду щодо заборони продажу неповнолітнім спритних напоїв та тютюнових виробів, а  також перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час в закладах масового відпочинку молоді. За результатами рейду на мешканку селища було складено протокол за ст. 180 КУпАП.

         Проведення таких рейдів не мають на меті обмежити у правах дітей, а тільки обмежити можливості негативного впливу на них та уникнення небезпечного середовища. 

         Головна мета цих заходівпопередження злочинності як з боку дітей, так і проти них. Це можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків за виховання своїх дітей.

           

        Даний вид заходів і надалі буде проводитися службами системно.