Служба у справах дітей Добрянської селищної ради інформує.

          У виконавчому комітеті селищної ради систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння  забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення.

             08.09.2021 р. відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули  три питання, щодо неналежного виконання батьківських обов’язків по відношенню до малолітніх дітей. З батьками було проведено профілактичні бесіди та попереджено про ухилення від виконання батьківських обов’язків.

              24.09.2021 р. відбулось позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули  питання:

-  про надання дозволу/відмові на реєстрацію малолітньої дитини, без згоди матері;

- про невиконання батьківських обов’язків по відношенню до своєї малолітньої дитини.

- про забезпечення прав і найкращих інтересів дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування.

- затвердження заходів та рекомендацій щодо забезпечення надання дітям, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування та їх сім’ям необхідних освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг.

             05.11.2021 р. на черговому засіданні комісії, члени комісії затвердили індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей. які опинились у складних життєвих обставинах.

             03.12.2021 р. відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули питання:

- доцільності / недоцільності позбавлення батьківських прав  матері    відносно малолітніх дітей (члени комісії одноголосно вирішили, що є підстави для позбавлення її батьківських прав відносно дітей, через її свідоме самоухилення від виконання своїх батьківських обов’язків);

- про неналежне виконання батьківських обов’язків батьками по відношенню до своїх малолітніх дітей (з матір’ю проведена профілактична бесіда, надані роз’яснення щодо наслідків систематичного невиконання своїх батьківських обов’язків та визначені терміни виконання рекомендацій, які надані комісією).

      Розглянувши та обговоривши питання  членами комісії приймаються компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

 

 

            З  метою захисту прав та інтересів дітей, недопущення вчинення правопорушень у засіданнях комісії беруть участь старший інспектор СЮП ВП ЧРУП ГУНП в Чернігівський області Петройтіс Т.В., дільничний офіцер поліції ВП №2 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області Молодший К.В.

Крім того запрошуються представники навчальних закладів, депутати та старости старостинських округів.

 

Начальник служби

у справах дітей                                                     Наталія Кот-Берест

Фото без описуФото без опису