У Державному бюджеті на 2021 рік передбачено 500 млн гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури територіальних громад до широкосмугового інтернету з використанням волокно – оптичних технологій у рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Метою програми є підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету у сільській місцевості, надання можливості підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету (насамперед йдеться про - школи, бібліотеки, будинки культури, заклади медицини та інші).

Провівши аналіз закладів соціальної інфраструктури, що знаходяться в населених пунктах Добрянської громади, де відсутній широкосмуговий доступ до Інтернету, Добрянською селищною радою було подано клопотання до Міністерства цифрової трансформації України для включення до розподілу Інтернет–субвенції п’яти сіл громади, що першочергово потребують Інтернет-зв’язку. Серед них – Вербівка, Горностаївка, Грибова Рудня, Олександрівка, Олешня.

На сьогодні, за результатами тендерної процедури, Інтернет-провайдером ТОВ "ТТІ Україна" проведені відповідні роботи в селі Олешня. До широкосмугового інтернету підключені: Олешнянський ЗЗСО I-III ст.(старша школа),  Олешнянський ЗЗСО I-III ст.(початкова школа), Олешнянська сільська бібліотека, Олешнянський фельдшерський пункт.

На 2022 рік заплановано провести тендерні процедури та відповідні роботи з проведення широкосмугового  Інтернету в населених пунктах громади: Вербівка, Горностаївка, Грибова Рудня, Олександрівка

Фото без опису