Інформативно-роз’яснювальна лекція профілактика заподіяння тілесних ушкоджень серед дітей та профілактика булінгу.

Фото без опису

Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед дітей, учнів, особливо заподіянні тілесних ушкоджень. Профілактика заподіяння тілесних ушкоджень та правопорушень має розпочинатися вже з дитячого садка й початкових класів школи, коли закладаються основи характеру, ставлення до оточуючих, поведінки в побуті. Особливу небезпеку становить систематичне насильство – цькування або булінг. Часто саме в сім’ї діти отримують перший досвід насильства і згодом переносять його на однолітків. Перші спроби цькування інших  діти можуть робити вже в ранньому шкільному віці. Найчастіше булінг відбувається там, де контроль з боку дорослих менший або взагалі його нема. Це може бути шкільний двір, сходи, коридори, вбиральні, роздягальні, спортивні майданчики. У деяких випадках дитина може піддаватися знущанням і поза територією школи, кривдники можуть перестріти її на шляху до дому.

З метою проведення профілактичної роботи попередження заподіяння тілесних ушкоджень/травм серед дітей та протидії булінгу, 27 січня 2022 року з  учнями Добрянського ЗЗСО І-ІІІ ст. старшим інспектором СЮП ВП ЧРУП ГУНП  в Чернігівській області Петройтіс Тетяною Володимирівною, спільно з начальником  служби у справах дітей Добрянської селищної ради Кот-Берест Наталією Віталіївною, була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота (лекція-бесіда), роз’яснено, що кожен вчинок має свої наслідки, і негативно впливає на всіх учасників вчинення будь-якої неправомірної дії,  роз’яснено, які бувають види відповідальності за вчинення насильства.

Проведення таких профілактичних заходів серед дітей та учнівської молоді сприяє формуванню правосвідомості та правової поведінки учнів, відповідальності за своє життя, розвиває активність, самостійність, творчість, створює умови для самореалізації особистості учня.

 

                                                                                                       Наталія Кот-Берест