Минає рік, як українським військовим вдалося звільнити Чернігівську область від російських загарбників. Добрянська громада була блокована однією з перших. Блокада почалася 24 лютого 2022 року з початком російського вторгнення в Україну. Російські війська поступово почали захоплювати значні частини Чернігівської області, щоб спробувати взяти столицю — Київ.

30 березня Російська Федерація почала виведення військ з Північної України, включно з Чернігівською областю. Українські сили почали відвойовувати багато міст і селищ, і до 3 квітня українські чиновники та Пентагон заявили, що російські війська залишили Чернігівську область для передислокації на Донбас та південь України.

Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям. Це стало можливим завдяки героїчним зусиллям захисників і цивільних людей.

 Дякуємо українським воїнам за кожен новий день; що можемо вчитися й працювати, підтримувати нашу державу в такі складні часи. Вічна пам’ять тим бійцям, які віддали своє життя, захищаючи незалежність України в цій війні. Ми в неоплатному боргу перед кожним із них.

Пам’ятаємо всіх героїв! Ми віримо, що незабаром переможемо і все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!