Управління СБ України в Чернігівській області

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який катував мешканців Чернігівщини

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, який катував мирних мешканців Чернігівщини та знущався над ними.

Військовий злочинець – Ондар Анчи, 36-річний уродженець м. Кизил, Республіка Тива, військовослужбовець 35-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади.

Слідством встановлено, що у лютому 2022 року він разом з іншими військовими рф брав участь у знущаннях над цивільним населенням селища Вишневе Чернігівського району.

Окупанти вдиралися до осель мирних мешканців та, погрожуючи розстрілом, вимагали інформацію про місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України.

При цьому рашисти били наших співвітчизників прикладом автомата, завдаючи тілесних ушкоджень.

Крім того, злочинець утримував одного з ув’язнених у морозну погоду в неопалюваному складському приміщенні, де над ним влаштовували тортури. Його матір похилого віку окупанти тримали у вантажному відділенні автомобіля. Також загарбник відібрав у чоловіка транспортний засіб та у подальшому використовував його для перевезення награбованого у місцевих мешканців майна.

Жорстоке поводження загарбника з мирним населенням на окупованій території підтверджено показаннями свідків та потерпілих, які впізнали воєнного злочинця за фотографіями.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав злочинця винним за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У порядку спеціального судового розгляду йому винесено вирок у вигляді 12 років позбавлення волі. Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його фактичного затримання.

Документування протиправної діяльності проводилося слідчими Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Возможно, это изображение 1 человек и текст