У четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. Тож, з метою формування в учнів ціннісних орієнтацій до держави, поваги до подій тих часів, сприяння поверненню історичної пам'яті про голодомор, виховування почуття співпереживання та поваги до минулого України в закладах освіти та культури громади провели низку заходів.

У закладах загальної середньої освіти були створені презентації «Невиплакані сльози України», «Ми пам’ятаємо. Ми сильні. До дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933рр.», проведені бесіди, години спілкування, уроки-набати «Голодомор», «День пам’яті жертв голодомору», «Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди», «Нехай не згасне пам’яті свіча», «І плакала свіча в скорботі...».

Бібліотечні заклади оформили книжкові виставки, куточки пам’яті «Трагедія України – голодомор», «1932-1933. Історія голодомору», познайомили відвідувачів з трагічними подіями в історії України.

В Олешнянському ліцеї ім. С.Ф.Русової пройшов загальношкільний захід «І плакала свіча в скорботі...» до Дня пам'яті жертв голодоморів. 


Фото без опису