Сьогодні, 26 лютого 2024 року, вшановуємо пам'ять героїчних прикордонників Чубань Сергія Миколайовича та Горицького Олександра Михайловича, які віддали своє життя за Україну. Вічна пам'ять і вдячність за їхню самовідданість та службу.


Фото без опису

24 лютого 2022 року став не лише останнім днем народження для прикордонника Олександра Михайловича Горицького, але й днем, який назавжди увійшов у пам'ять як символ великої втрати. Народившись у селищі Добрянка на Чернігівщині у 1984 році, він пройшов шлях від звичайного хлопчини до відданого прикордонника, який віддав життя за свою країну.

Свій шлях Олександр розпочав з навчання в Добрянській загальноосвітній школі, а потім вирішив продовжити службу в армії. Закінчивши Відкритий міжнародний університет Розвитку людини «Україна» у 2009 році, він здобув спеціальність у галузі економіки і підприємництва.

Особливо важливим було рішення Олександра залишитися жити та працювати у своєму рідному селищі, близькому до кордону з Білоруссю. У 2005 році він приєднався до Державної прикордонної служби України, де прослужив 17 років на різних посадах, включаючи інспектора паспортного контролю на пунктах пропуску «Горностаївка», «Нові Яриловичі». За свою сумлінну роботу отримав медаль "10 років прикордонної служби України".

Сімейні цінності були основою життя Олександра. Разом з дружиною Іриною, яка теж була активним учасником життя селища, вони виховували двох синів. Його життя та служба були прикладом справжньої вірності і самовідданості. 

У 2022 році, під час ворожого наступу на Чернігів, Олександр і його побратими з прикордонної служби стали невід’ємною частиною оборони міста. На жаль, 26 лютого він загинув у бою з диверсійною групою, залишивши свою родину та землю без свого захисника.

У визнання його героїчного вчинку, Олександру посмертно був нагороджений медаллю  «За військову службу Україні». Його пам'ять завжди буде жити серед нас, нагадуючи про велику ціну, яку поклав на вівтар вітчизни.

 


Фото без опису


Сергій Миколайович Чубань народився у Тальному, Черкаська область, 12 листопада 1984 року. Після навчання в економіко-правовому коледжі у Черкасах він обрав кар'єру прикордонника. Одружившись з Анжелікою у 2006 році, вони переїхали до Чернігова, де народилися їхні доньки, Каріна та Софійка.

Протягом багатьох років Сергій служив на різних прикордонних пунктах, відповідально виконуючи свої обов'язки. Він виявився на передовій у часи війни 2014 року, переживаючи складнощі бойових дій на сході України. Пізніше, після тяжких випробувань, повернувся додому, сподіваючись на мирне майбутнє.

Його амбіції та плани на майбутнє були обірвані 24 лютого. Рано вранці він став на захист Чернігова від ворожого нападу. Однак 26 лютого 2022 року ворожа диверсійна група забрала життя трьох прикордонників, серед яких був і Сергій. Вони стояли на захисті міста, відстоюючи свою землю до кінця.

Сергій Чубань отримав нагороди за свою військову службу, включаючи медалі "10 років прикордонної служби України" та "За оборону Батьківщини". Пам'ять про Сергія живе серед рідних і друзів, а його героїчний вчинок завжди залишатиметься в історії країни, нагадуючи всім про ціну свободи та мужності.


 

 

ВІчна пам’ять і вічна шана героям, які віддали свої життя за вільну батьківщину. Їх героїчний вчинок завжди залишатиметься прикладом відваги та безкорисливості. Нехай спогади про них надихають нас до великих справ, а їхній внесок в історію країни завжди живе у наших серцях.