Пільги деяким категоріям громадян надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

Під час визначення органами Пенсійного фонду України середньомісячного сукупного доходу сім’ї пільговика враховується в тому числі й інформація від Державної податкової служби України про доходи пільговика та членів його сім’ї за III і IV квартали попереднього календарного року.

Податкові квартальні звіти за IV квартал 2023 року подавались страхувальниками до ДПС за встановленим порядком до 10 лютого 2024 року. 

Наразі Фонд отримав дані про доходи, врахував їх та визначив право на отримання в 2024 році пільг з оплати житлово-комунальних послуг пільговиків, яким вони надаються з урахуванням доходів.

Право на отримання пільг на новий період з січня 2024 року визначено Пенсійним фондом України автоматично. Пільговику додатково звертатись до органів Фонду не потрібно (крім випадку, коли у пільговика відбулись зміни: у складі сім’ї, місці проживання, переліку послуг, на які призначено пільги).

Виплату призначених з січня пільг буде забезпечено у березні.

 Важливо!

Якщо середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у 2024 році – 4240 грн, можна звернутися за житловою субсидією.

 

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України