Звертаємо вашу увагу на серйозну проблему, яка негативно впливає на наше оточення та здоров'я населення. З початку цього року було зафіксовано 35 випадків загоряння сухої рослинності на території нашої області, загальна площа яких становить близько 26 гектарів.

Головною причиною таких загорянь є "людський фактор". Частіше за все це стається через спалювання громадянами сухої рослинності й сміття на своїх присадибних ділянках, а також навмисне випалювання сухої рослинності. Наслідком цього може стати неконтрольоване горіння, яке загрожує житловому сектору, знищує насіння і коріння рослин, пошкоджує дерева і кущі, руйнує ґрунт та його складові, що може призвести до зниження урожайності та погіршення якості ґрунтів.

Крім того, підпали трави весною значно погіршують якість повітря, вивільнюючи шкідливі хімічні сполуки, які впливають на здоров'я людини, сприяють розвитку захворювань дихальних шляхів та можуть мати негативний вплив на імунітет та спричинити онкологічні захворювання.

Звертаємо вашу увагу на те, що за порушення законодавства щодо випалювання трави та сміття на території присадибних ділянок передбачено серйозні штрафи, які можуть становити до 153000 гривень.

Ми закликаємо всіх громадян дбати про довкілля та дотримуватися вимог щодо видалення сміття та сухої рослинності, щоб запобігти негативним наслідкам для нашого здоров'я та природи.

Будьте відповідальними та обережними!

Про заборону спалювання сухої рослинності | Калуська Міська Рада