Шановні мешканці громади!

Якщо Ви чи Ваші рідні були зареєстровані як фізичні особи - підприємці та з певних причин припинили свою діяльність, закликаємо Вас перевірити, при припинено підприємницьку діяльність згідно податкового законодавства, чи відсутні у Вас борги по сплаті податків перед державою.

РЕКОМЕНДУЄМО ПРОЧИТАТИ ДАНУ ІНФОРМАЦІЮ!

Пропонує покроковий алгоритм дій фізичних осіб – підприємців при закритті підприємницької діяльності та зняття з обліку у контролюючих органах:

Крок 1. Звернення до державного реєстратора. Подати заяву про припинення підприємницької діяльності до державного реєстратора за місцем реєстрації;

Крок 2. В податкову інспекцію подати відповідну звітність. ФОП на загальній системі оподаткування подають декларацію про майновий стан і доходи. ФОП — спрощенці подають декларацію платника єдиного податку. Звіт з ЄСВ у складі зазначених декларацій. Також декларацію з ПДВ для платників ПДВ.

Крок 3. Провести остаточні розрахунки з бюджетом. Сплатити єдиний податок та ЄСВ за місяць, в якому подали заяву держреєстратору. Якщо не було сплачено податки і збори в попередніх періодах – теж необхідно сплатити.

Крок 4. Закрити поточні рахунки у банку. Для того, щоб закрити рахунок ФОП подає у банк відповідну заяву у довільній формі.

Крок 5. Зняття з обліку в контролюючих органах. Відповідно до чинного законодавства контролюючі органи проводять перевірки платників щодо правильності нарахування податків і зборів. У разі подання необхідної звітності і відсутності заборгованості з податків, фізична особа знімається з обліку в органах ДПС.

Закликаємо вчасно вирішувати всі питання, що пов'язані з податками, щоб не опинитись в переліку боржників!

Фото без опису