26 та 27 червня 2024 року було проведено робочі наради

з питань прогнозу бюджету 

за участі головних розпорядників коштів та керівників відділів.

 

Головне питання робочої наради - складання пропозиції до прогнозу  бюджету на середньостроковий період.

До обговорення питань  складання прогнозу бюджету були долучені  розпорядники коштів та керівники відділів. 

Першочергово постало питання в розробці плану діяльності в яких передбачають стратегічні цілі, підготовка пропозиції до прогнозу бюджету на середньостроковий період, розподіл орієнтовних граничних показників видатків доведених фінансовим відділом загальною сумою окремо по загальному та спеціальному фонду.

Проаналізовано  виконання бюджету громади у попередніх та поточному бюджетному періоді, виявлення тенденції у виконанні дохідної та видаткової частин бюджету.

Рекомендовано провести аналіз стану виконання місцевих цільових програм, термін дії яких закінчується у поточному році, та надати пропозиції, щодо продовження їх дії або розробки нових місцевих цільових програм на 2025-2027 роки з урахуванням напрямів.

Спеціалісти фінансового відділу наголосили на змінах, що відбуваються в бюджетному законодавстві, що стосуються планування бюджету на середньостроковий період, тобто на плановий та наступні два за плановим періоди.

Також було прийнято участь у  Діалоговому заході з представником МінФіну, який проводив Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» на тему: "Як забезпечити ефективне впровадження середньострокового бюджетного планування в громадах?"

Фото без описуФото без опису