08 липня 2024 року під головуванням секретаря селищної ради Мурадової  Марії Володимирівни було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянуто три питання:

  •   щодо наданя статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Як зазначила  начальник служби у справах дітей, Кот-Берест Наталія, було розглянуто було прийнято 16 заяв, про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, всі діти в період з 24 лютого 2022 року по                      03 квітня 2022 року перебували на території Добрянської селищної територіальної громади та стали свідками воєнних дій на території Чернігівської області;

  •  щодо надання дозволу на реєстрацію малолітньої дитини за адресою реєстрації матері, без дозволу батька. Як зазначила  начальник служби у справах дітей, Кот-Берест Наталія, мати звернулась з заявою про надання згоди на реєстрацію її дитини, за своєю адресою реєстрації, без згоди батька. Розглянувши всі надані документи, з метою захисту прав та інтересів дитини, було прийняте відповідне рішення.

  •   щодо зняття сім’ї з обліку сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Як повідомила директор КЗ «Добрянський центр надання соціальних послуг», Горицька Валентина, по даному питанню, ситуація в сім’ї стабілізувалась, мати влаштувалась на роботу, має постійний дохід, сім’я змінила місце проживання за межами громади

  • Фото без опису

Головне завдання комісії це захист найкращих інтересів  дітей, тому кожне питання розглядається безпосередньо у рамках чинного законодавства та з метою дотримання прав дитини.

 Кожне питання, яке розглядалось на комісії, було обговорено членами комісії, були внесені пропозиції та рекомендації, та винесені відповідні рішення.