НОВИНИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

Які терміни звернення застрахованої особи або члена її сім'ї за призначенням допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах та допомоги на поховання?

Як «оптимізувати» пенсію?

Законодавством передбачено можливість виключення місяців із «невигідною» заробітною платою (низькими порівняно з іншими місяцями коефіцієнтами) з періоду, за який враховується заробіток для обчислення пенсії. Це робиться для того, щоб не допустити зменшення зарплати для обчислення пенсії, і, в результаті, підвищити розмір пенсії. Таке виключення – називають «оптимізацією заробітку». При «оптимізації» можливо виключити із підрахунку зарплати періоди до 60 календарних місяців страхового стажу підряд, але не більш як 10% тривалості страхового стажу, обчисленого в одинарному розмірі. 

Пенсіонери Чернігівщини отримають оновлені виплати

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2023 року з 1 березня ц.р. проведені індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

НОВИНИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

Хочете подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, житлової субсидії або пільги без черг, не виходячи з дому?