Запрошуємо жителів Добрянської громади відновити свої військові навички, необхідні для оборони у разі потенційної небезпеки.

Ось уже котрий рік Україна живе у режимі воєнної небезпеки. Кожен із нас розуміє, хоч зі сходу України не долітають снаряди на Північ, Захід чи в Центр країни, але майже щодня долітають сумні звістки. І сьогодні кожен з нас – це захисник не просто України, а передусім своєї домівки, своїх рідних, батьків і дітей.

Саме тому цього року будуть проведені широкомасштабні навчання з територіальної оборони по прикордонним областям Україні.

У Чернігівській області такі заходи пройдуть з 11 по 31 травня 2021 року.

Основною метою навчань є ознайомлення з завданнями територіальної оборони відновлення та вдосконалення навичок з володіння зброєю, інженерної ,тактичної та військово-медичної підготовки під керівництвом керівників занять, які мають бойовий досвід.Тому, всі особи від 18 до 60 років, які за станом здоров’я придатні або обмежено придатні до військової служби мають можливість втілити в життя цікаву та насичену програму, спробувати себе у військовій справі, відновити свої бойові та тактичні навички, зустріти нових друзів.

При цьому є можливість отримати чергове військове звання. Крім того, призвані на збори забезпечуються військовим речовим майном та харчуванням, отримують добові та грошові виплати в залежності від військового звання.

За призваними на збори, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата. На весь час здійснюються грошові виплати із розрахунку до двох прожиткових мінімумів. Тим особам, які на день призову на збори не працюють, виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму.

Порядок проходження зборів можна дізнатися в Ріпкинському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або за телефонами – 2-14-80 , 0950519007.

НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ ПРИЙДИ НА ЗБОРИ.

За інформацією Ріпкинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки