Інформуємо, що 28 липня 2021року в рамках Програми реінтеграції ветеранів IREX, яка  втілюєтьсяв Україні з 2019 року та підтримує ветеранів АТО/ООС, відбудеться онлайн-ярмарок вакансій.

Це одноденний захід, покликаний розширити можливості працевлаштування ветеранів АТО/ООС, а також презентувати роботу та діяльність ПОУ у різних регіонах країни, які вже наймають чи мають бажання наймати на роботу демобілізованих учасників АТО.

Для ветеранів це можливість:

- знайти роботу у найрізноманітніших сферах;

- отримати безкоштовні консультації з написання резюме;

- познайомитися з досвідом успішного працевлаштування ветеранів;

- дізнатися про роботодавців, які зацікавлені у працевлаштуванні ветеранів.

Упродовж тижня до події зареєстровані учасники матимуть можливість ознайомитись з відкритими вакансіями роботодавців та, за бажання, ? пройти співбесіди під час ярмарку. Також 22 липня відбудеться онлайн-тренінг «5 кроків до успішного працевлаштування ветеранів та ветеранок». 

Більше інформації про Програму реінтеграції ветеранів за посиланням:

https://www.facebook.com/VeteranReintegrationProgram/

Для участі в ярмарку, отримання додаткової інформації про її програму, участі в тренінгу та інші оновлення, необхідна попередня реєстрація за посиланням:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIHqChtsOWHtOeCBcQbo1H_99qIR35EnuKOSP2hF2sbuaHyQ/viewform

 

 

Підсумки роботи служби зайнятості за півріччя: 7 тисяч працевлаштованих

Саме стільки громадян області знайшли роботу за сприяння служби зайнятості. З них 18 % - працевлаштовано оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, для задоволення кадрових потреб економіки служба зайнятості сьогодні не обмежується власною базою пропозиції робочої сили, а виходить на повний ринок праці, працюючи на засадах рекрутингу.

Крім того, до громадських та інших робіт тимчасового характеру службою зайнятості залучено  1,3 тис. безробітних, ще 1,1 тис. скеровано на професійне навчання.

Загалом послугами державної служби зайнятості протягом півріччя скористалися 26,2 тис. безробітних, що перебували на обліку. Кожного третього з них залучено до активних програм сприяння зайнятості населення

На початок липня в області налічувалось 12,5 тис. безробітних – на третину менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 12 осіб проти 25 торік.