27 січня 2022 року на території Олешнянського старостинського округу було проведено робочу нараду з представниками, які займаються туристичною діяльністю.

Нараду проводили селищний голова Добрянської селищної ради Світлана Бицько, начальник фінансового відділу Ірина Житник, староста Наталія Бочарова та начальник Ріпкинської  ДПІ  у Чернігівській області Тетяна Анісовець.

Одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є туристичний збір, платниками якого є громадяни України іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно - територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. 268.5.1 п268.5 ст 268.

Головним управлінням ДПС у Чернігівській області, в межах виконання функції і завдань, визначених ст 19 Кодексу, проведений аналіз інформації, за результатами якого виявлено ряд потенційних об’єктів, розташованих на території Добрянської селищної ради, в яких є надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням.

Добрянською селищною радою було  запрошено на нараду:

  • Чауса Івана Петровича - туристичний комплект « Садиба Софії Русової», туристичний комплекс « Голубі озера»;
  • Собецьку Тамару Іванівну - еко-садиба « На деревне у дедушки»;
  • Михайлюка Сергія Юрійовича  -  котедж « Голубі озера», еко – садиба «Лесная сказка»
  • Сороку Людмилу Михайлівну -  еко – садиба « Затишок у сосновому лісі»;
  • Губар Олену Володимирівну( адміністратор)  - міні-готель «Вишиванка».

За 2021 рік туристичного збору надійшло 25081.58 грн, а саме:

Чаус Іван Петрович – 19141,58 грн;

Курінський Костянтин Вікторович - міні-готель " Вишиванка"  - 5940,00 грн.

Враховуючи викладене, з метою розширення бази оподаткування, власникам туристичних об’єктів  було  рекомендовано зареєструвати належним чином свою діяльність та забезпечувати додаткові надходження до місцевого бюджету.

Присутні врахували рекомендації контролюючих органів, адже наплив туристів позитивно впливає на розвиток супутніх туризму видів діяльності (транспорт, харчування, торгівля), які також забезпечують наповнення місцевого бюджету.

В ході наради було обговорено плани розвитку туристичної інфраструктури.

Власники туристичних комплексів та об’єктів висловлювали свої ідеї та пропозиції  з приводу подальшої плідної праці та співпраці з органами місцевого самоврядування.

Під час обговорення актуальних питань, було вирішено, що всі хвилюючі теми будут досконало вивчені та опрацьовані, як представниками влади, так і власниками туристичних обєктів.


Фото без описуФото без опису