Фото без опису

Прийнято основний фінансовий документ громади - бюджет на 2023 рік!

 

22 грудня 2022 року відбулась вісімнадцята сесія восьмого скликання  Добрянської селищної ради, на якій депутати одноголосно прийняли рішення Про бюджет Добрянської селищної територіальної громади на 2023 рік.

Формування бюджету здійснювалось за принципом відкритості, згідно бюджетного регламенту, плану заходів та інших нормативних документів. В цілому, місцевий бюджет Добрянської селищної територіальної громади на 2023 рік є збалансованим та реальним до виконання.

Протягом другого півріччя 2022 року проведено чотири засідання робочої групи з питань формування  проєкту бюджету Добрянської селищної територіальної громади на 2023 рік. У засіданнях робочої групи брали участь для обговорення питань формування  проєкту бюджету селищний голова, секретар ради, депутати селищної ради, керівники структурних підрозділів, старости населених пунктів та спеціалісти апарата. В ході проведення засідань робочої групи була визначена пріоритетність потреб кожної установи, враховані поточні видатки згідно поданих розрахунків, узгоджені штатні розписи, враховані зауваження і доповнення до бюджету. Незважаючи на велику мережу установ, усі пріоритетні поточні потреби були враховані в проекті бюджету, крім капітальних видатків.

Проект бюджету на 2023 рік розглянутий і схвалений виконавчим комітетом  і постійною комісією селищної ради з питань фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності та поданий на затвердження позачерговою сесією Добрянської селищної ради.

Доходи та видатки бюджету становлять 37 754,4 тис. гривень.

Фінансовий ресурс бюджету громади на 2023 рік сформовано з урахуванням вимог Податкового та Бюджетного кодексів України, положень програми діяльності Кабінету Міністрів України, інших законодавчих і нормативних актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, рішення Добрянської селищної ради про встановлення місцевих податків і зборів , а також фактичних надходжень, враховуючи ризики воєнного часу.

Віримо в те, що наступний 2023 рік буде роком великої Перемоги та процвітання нашої громади та України.