Податковим кодексом України запроваджено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів. Даний податок становить 5 % від вартості товару, а платити його повинні ті суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб. Фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, пропонуємо  жителям громади самим контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців.

Кожен із Вас, шановні жителі Добрянської  громади, може вкласти свою лепту у розвиток нашого краю. Адже ці 5%, сплачених споживачем при купівлі підакцизних товарів у роздрібній мережі, поповнюють місцевий бюджет та в подальшому направляються на соціально-економічний розвиток громади: ремонти доріг, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, облаштування території.

До прикладу, за 1 квартал 2023 року до бюджету Добрянської ТГ надійшло

 57 142,00 грн акцизного податку

Фото без опису

 

 Звичайно, всі розуміють, як складно сьогодні підприємцям. Але коли одні працюють за правилами і роблять все можливе, щоб сплатити належні податки в бюджет, а інші не виходять з тіні або займаються незаконною діяльністю – це не правильно, це призводить до збільшення тіньової торгівлі та зменшення бюджетних надходжень. 

 

ЗРОБІТЬ СВІЙ ВНЕСОК У БЛАГОУСТРІЙ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ – СПЛАЧУЙТЕ ПОДАТКИ НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ!