Захист прав дитини та протидія насильству: 16 днів активізації у рамках Всесвітнього тижня протидії насильству над дітьми

 

17.11.2023 р. старшим інспектором сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області майором поліції Тетяною Петройтіс спільно з начальником служби у справах дітей Добрянської селищної ради Наталією Кот-Берест за участю учнів дев’ятих класів Добрянського ліцею було проведено пізнавальний захід, де діти приміряли на себе різні ролі в грі «ВПІЗНАЙ». Команди (діти поділились на групи) отримали картку з назвами одного з виду жорстокого поводження: фізичне, психологічне, економічне насильство, який вид отримала команда не розголошувалась. Кожна група мала презентувати своє завдання у виді інсценування ситуації. Діти висловлювали свої почуття, обговорювали проблемні питання, звісно трохи соромились, але не залишились байдужими до обговорюваної теми.

Учасники заходу були активні та приймали участь у обговореннях. Під час заходу дітей було ознайомлено з їхніми основними правами та обов’язками, беручи до уваги Конвенцію ООН про права дитини.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису