Сьогодні, 13 березня 2024 року, ми вшановуємо пам'ять героя Павла Анатолійовича Борздого, що пожертвував своїм життям за Україну. Вічна пам'ять йому, вдячність за його самовідданість та службу.

Сумна звістка про загибель захисника України, Павла Анатолійовича Борздого, зірвала спокій у селі Олешня 13 березня 2022 року. Народившись і виростаючи в маленькому селищі, Павло завжди мріяв стати медиком. Він бачив у цій професії не лише спосіб заробітку, але й виклик, найгуманніше покликання допомагати людям. Він наполегливо пройшов шлях до мрії, закінчивши медичний коледж і присвятивши своє життя медицині.

Після закінчення навчання Павло працював у різних медичних установах, де виявив себе як відданий і професійний фахівець. Але, будучи відданим своєму краю, він вирішив служити на передовій та прийняв участь в антитерористичній операції на сході України. Його медичні навички і сміливість стали невід’ємною частиною батальйону, де він працював, рятуючи життя пораненим та важкохворим.

24 лютого 2022 року все змінилося радикально. З ранку ворог обстріляв ракетами всю Україну. За кілька годин на Чернігівщині розпочалися перші бої з окупантами, що прагнули захопити обласний центр для перетворення його на логістичний хаб для вторгнення з півночі. Захисники мужньо стояли на сторожі, боронячи місто навіть ціною власного життя. Павло Борздий загинув у селі Киянка, виконуючи службові обов’язки на полі бою, врятовуючи життя своїм товаришам.

Його пам'ять залишиться назавжди в серцях тих, хто знав його. Похований наш Герой 26 березня 2022 року на кладовищі «Ялівщина» в місті Чернігові. У рідному селі на його честь назвали вулицю, щоб вшанувати життя та самовіддану службу Героя.

Фото без опису