Про відзначення Великодніх свят

Зважаючи на те, що в квітні – травні п.р велика кількість релігійних свят, а саме:

  • 2 травня  - Воскресіння Господнє ( Великдень – за юліанським календарем) та подальші поминальні дні, - які важливі для віруючих громадян.   

Як свідчить щорічна практика, проведення релігійних служб та обрядів у період святкування Великодня супроводжується значним та слабко контрольованим скупченням вірян, насамперед, літнього віку, які знаходяться у групі ризику захворювання на COVID-19.                                           

На сьогодні ключові вимоги щодо впровадження протиепідемічних обмежувальних заходів визначені постановою КМУ № 1236.

Таким чином, під час святкового служіння, благословення та освячення їжі всі присутні повинні бути в масках, як всередині приміщень, так і на вулиці, в подвір’ях чи на території храмів.

Щодо доступу до закладів, в тому числі приміщень релігійного культу та дотримання фізичної дистанції, пп. 6 п. З постанови передбачає розташування не більше 1 особи на 4 кв.м. площі будівлі або території.

При цьому, рекомендовано враховувати «корисну площу», тобто, якщо благословення їжі проходить на вулиці, враховується саме територія, де проходить освячення, а не вся території храму.

-Рекомендуємо відвідувати обряд благословення та освячення їжі лише 1 особі від домогосподарства, без сімейних відвідувань;

-Рекомендуємо утриматись від відвідування служби людьми похилого віку та з хронічними захворюваннями;

-Утриматись від святкових обіймів та привітань з безпосереднім контактом;

-Обмежити відвідування та прийом гостей після благословення та в другий день Великодня;

Дякуємо за розуміння!