Кожній дитині – родина!

 

               30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Це свято доброти та  милосердя  яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це національне свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів прийнявши в свої сім’ї дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї.

                  Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості. 

                  Усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі заслуговують на пошану оточуючих та велику повагу. Доброта і любов, турбота та повага – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє, майбутнє нашої України. Ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність за життя і здоров’я дитини, піклуватися про кожну дитину, особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки та піклування.

                Одним з основних напрямків роботи служби у справах дітей є сприяння створенню та розвитку сімейних форм виховання на території громади. Головною метою є створення прийомної та патронатної сім’ї. На теперішній час у громаді проживає шість сімей опікунів, піклувальників під опікою та піклуванням яких перебуває семеро дітей.

                   Хочемо привітати з Днем усиновлення всіх, хто причетний до цього молодого свята – усиновлювачів, вихователів дитячих будинків, опікунів, працівників служб у справах дітей та центрів соціальної служби для сім’ї, дітей і молоді, фахівців із соціальної роботи та побажати батькам і дітям міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові, щоб у Ваших домівках завжди панував спокій і затишок.

                Висловлюємо велику вдячність всім небайдужим до дитячої долі. Дякуємо всім небайдужим до долі дітей, всім, хто розуміє, наскільки важливим для процвітання нації є виховання їх у повноцінних родинах. Нехай разом з прекрасним моментом усиновлення у ваших сім’ях назавжди поселиться щастя, добробут та родинне благополуччя!!

               Звертаємося до всіх хто ще обмірковує своє рішення щодо створення прийомної сім’ї - шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для Вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

               Бажаємо, щоб все більше дітей знаходили матір і батька – найдорожчих людей в житті кожного, щоб у всіх сім’ях панував мир та злагода, а домівка завжди була наповнена дитячим сміхом.

Фото без опису