Через співпрацю – до результату

Через співпрацю – до результату

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

єРобота: медовий бізнес з присмаком історії родини Кравченків

єРобота: медовий бізнес з присмаком історії родини Кравченків

Уже 13 років Марина й Олексій Кравченки із села Курінь, що біля Бахмача, мають пасіку. Спочатку бджільництво було їхнім родинним хобі, котрим займалися у вільний час. Нині це успішний бізнес, на розвиток якого торік Марина взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні щорічно вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми згадуємо трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників.

«Брама» - проект який  направлений на захист медіа простору від російської пропаганди, блокування  каналів поширення дезінформації, протиправного та забороненого контенту

«Брама» - проект який направлений на захист медіа простору від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації, протиправного та забороненого контенту

Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.

Служба зайнятості спонукає роботодавців активніше користуватися своїми послугами

Служба зайнятості спонукає роботодавців активніше користуватися своїми послугами

Соціально-економічне життя Чернігівщини поступово відроджується, але напруженою залишається ситуація в прикордонних громадах області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. На Чернігівщині таким районом є Новгород-Сіверщина, яка межує з російською територією.

В Україні відновлять дотації на утримання ВРХ, кіз та овець.

В Україні відновлять дотації на утримання ВРХ, кіз та овець.

Цього року аграрії, в тому числі з деокупованих областей, можуть знову скористатись державними програмами підтримки. Зокрема, будуть відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.