На Чернігівщині створено одну з найбільших в Україні «Армій відновлення»

Понад 11 тис. мешканців області долучилися (з жовтня 2022 року) до суспільно корисних робіт. Вони розбирали зруйновані будівлі, облаштовували укриття, заготовляли дрова, зводили фортифікаційні споруди та допомагали готувати їжу для військових, плели маскувальні сітки та виготовляли окопні свічки тощо.

Вшанування пам'яті Героя

Сьогодні, 13 березня 2024 року, ми вшановуємо пам'ять героя Павла Анатолійовича Борздого, що пожертвував своїм життям за Україну. Вічна пам'ять йому, вдячність за його самовідданість та службу.

Податківці виявили порушення під час перевірки діяльності АЗС

При проведенні фактичної перевірки податківцями було встановлено, що суб’єктом господарювання здійснено реалізацію підакцизних товарів з порушенням. А саме, відомості про реєстратор розрахункових операцій, за яким проводились розрахунки, не були внесені у додаток до ліцензії. Це є порушенням вимог ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами).

Щодо можливості подання уточнюючих податкових декларацій у зв’язку з прийняттям Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати еколо

З метою забезпечення дотримання норм чинного Податкового кодексу України, уникнення надмірного податкового навантаження на юридичні особи, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації, забезпечення справедливого оподаткування Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує про наступне.

У лютому 2024 року платники Чернігівщини сплатили 1,6 млрд гривень податків та майже 1 млрд гривень єдиного внеску

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за сумлінну сплату податків у цей нелегкий для нашої країни час. Дякуємо кожному платнику, який здійснює свій внесок в економічну безпеку нашої держави, забезпечення коштами Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

Додаткова грошова допомога від ООН для пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 781 “Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення“ одержувачам пенсій, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, надається грошова допомога за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН).