Вшанування пам'яті прикордонників, які віддали своє життя за Україну

    Сьогодні, 26 лютого 2024 року, вшановуємо пам'ять героїчних прикордонників Чубань Сергія Миколайовича та Горицького Олександра Михайловича, які віддали своє життя за Україну. Вічна пам'ять і вдячність за їхню самовідданість та службу.

Податківці виявили низку порушень при продажу ювелірних виробів

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області було встановлено  факт реалізації ювелірних виробів (ікон, золота та срібних прикрас) без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункових документів у одному із магазинів Чернігова.

Мирна професія у воєнний час…

Скористатися програмою безкоштовної профтехосвіти пропонує служба зайнятості учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які на сьогодні діють у 8 областях України та пропонують на вибір 95 ліцензованих професій та 365 освітніх програм. Бажаючі навчатися самостійно обирають їх із Переліку на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/ZHvm7u 

Фахівці Головного управління ДПС у Чернігівській області виявляють факти продажу товарів без застосування РРО

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, щодо порядку проведення розрахунків з покупцями та ведення обліку технічно-складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту.

Служба зайнятості і «Пожмашина»: співпраця триває

В умовах воєнного стану стабільна робота підприємств має важливе значення, бо забезпечує розвиток економіки, сплату податків, а відтак наповнення бюджетів, та переказ коштів на потреби армії. У цей непростий час дієву підтримку бізнесу та роботодавцям надає служба зайнятості. Її послуги сприяють розвитку підприємств, збереженню існуючих робочих місць та створенню нових.

Почати життя з нуля…

Такий шанс з’явився у мешканців Новоселівки, чиї будинки постраждали від воєнної агресії. Цей населений пункт, що знаходиться під Черніговом, стояв на шляху російського війська, отож після звільнення його було не впізнати – пошкоджені або вщент зруйновані будинки, спалені автівки, місиво з цегли, металу та особистих речей, вирви та згарища. 

У січні 2024 року до місцевих бюджетів Чернігівщини спрямовано 731 мільйон гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2024 року надійшло 731 млн грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 88 млн грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.