Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Дистанційна робота: про що треба знати роботодавцю

Щоби продовжувати бізнес в умовах різних складних ситуаціях, роботодавці переводять працівників на віддалені форми роботи: дистанційну або надомну. Дізнайтеся, чим ці форми відрізняються між собою і як правильно оформити дистанційного працівника.

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно. З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде призначено автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств).

Запитуєте – відповідаємо: В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві?

Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який встановлюється медико-соціальною експертною комісією (МСЕК), виходячи з розрахунку семи мінімальних заробітних плат, встановлених законом на день настання права потерпілого на страхову виплату (у разі якщо страховий випадок настав після 01.04.2024 та втрата працездатності становить 100%, – розмір виплати складатиме 56 000 грн (8 000 х 7)) .

Чернігівців запрошують на військову службу за контрактом у морську піхоту

Наразі в підрозділах морської піхоти актуальними є майже сотня вакансій. Серед них як бойові, так і цивільні професії. Зокрема, потрібні стрільці, кулеметники, гранатометники, навідники, снайпери, розвідники, вогнеметники, командири різних спеціалізацій тощо. Також роботу пропонують кухарям, діловодам, бухгалтерам, медикам, електрикам, водіям, електрогазозварникам, токарям.

До уваги платників податків, що звертаються за отриманням Довідки про відсутність заборгованості

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку із наявністю значної кількості типових помилок при оформленні платниками Заяв про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи,  повідомляє таке.

Ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин запрошують взяти участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом»

Оголошуємо прийом заявок на участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом» – унікальному проєкті для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, який реалізує Національна енергетична компанія «Укренерго» спільно з Українським ветеранським фондом за підтримки Lobby X, Veteran Hub та The Israel Trauma Coalition (ITC).

Для бізнесу, який планує розширятися через Інтернет платформи.

З 27 березня по 17 квітня 2024 року Установа у співпраці з маркетплейсом Prom.ua та платіжним сервісом RozetkaPay проводить набір представників мікро, малого та середнього бізнесу на освітній проект “Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн”. Старт навчання заплановано на 18 квітня 2024 року.

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

Пенсійний фонд України виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися (пункт 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601).