До Уваги власників та користувачів земельних ділянок на території Добрянської ТГ

    Для отримання пільг щодо сплати земельного податку, фізична особа подає контролюючому органу – Ріпкинській державній податковій інспекції ( юридична адреса: 15000, Чернігівьска обл., Чернігівський р-н, смт.Ріпки, вул. Святомиколаївська,83.Електронна адреса: ch.official@tax.gov.ua; Керівництво: Анісовець Тетяна Володимирівна – начальник Ріпкинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області, телефон (04641) 2-17-99)  за місцем знаходження земельної ділянки або за місцем знаходження будь-якої з земельних ділянок, що знаходяться у власності такої особи (якщо має у власності декілька земельних ділянок) заяву довільної форми про застосування пільги та документи, що посвідчують її право на пільгу в термін до 01 травня поточного року або протягом 30 календарних днів з дня набуття права на пільгу та/або права власності (якщо право на пільгу виникає протягом календарного року).

Єдина ветеранська лінія

Міністерство у справах ветеранів України повідомляє про запровадження телефонної “Єдиної ветеранської лінії”. Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць України. Сервіс запущено з 20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України у тестовому режимі для надання якісних консультацій та підтримки ветеранської спільноти.

Щодо звільнення від сплати єдиного податку фізичних осіб – підприємців, мобілізованих у період дії воєнного стану

«Що необхідно зробити фізичній особі – підприємцю (далі – ФОП) – платнику єдиного податку (першої або другої групи), яка мобілізована у період дії воєнного стану в Україні та якій в інтегрованій картці платника здійснюються нарахування авансових внесків єдиного податку і надходять податкові вимоги, для скасування  контролюючим органом таких нарахованих сум з єдиного податку?»

У листопаді 2023 року звертався за субсидією на тверде паливо. Чи потрібно мені звертатися знову, щоб отримувати виплату у 2024 році?

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням людини.

Пам’ятка населенню про заборону спалювання сухої рослинності

З початком теплої погоди природні займання стають серйозною загрозою для оточуючого середовища. Жителі приватних будинків та дач активно розпочинають прибирати свої ділянки, спалюючи гілки, суху траву та різні відходи.