Фахівці Головного управління ДПС у Чернігівській області виявляють факти продажу товарів без застосування РРО

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, щодо порядку проведення розрахунків з покупцями та ведення обліку технічно-складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту.

Служба зайнятості і «Пожмашина»: співпраця триває

В умовах воєнного стану стабільна робота підприємств має важливе значення, бо забезпечує розвиток економіки, сплату податків, а відтак наповнення бюджетів, та переказ коштів на потреби армії. У цей непростий час дієву підтримку бізнесу та роботодавцям надає служба зайнятості. Її послуги сприяють розвитку підприємств, збереженню існуючих робочих місць та створенню нових.

Почати життя з нуля…

Такий шанс з’явився у мешканців Новоселівки, чиї будинки постраждали від воєнної агресії. Цей населений пункт, що знаходиться під Черніговом, стояв на шляху російського війська, отож після звільнення його було не впізнати – пошкоджені або вщент зруйновані будинки, спалені автівки, місиво з цегли, металу та особистих речей, вирви та згарища. 

У січні 2024 року до місцевих бюджетів Чернігівщини спрямовано 731 мільйон гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2024 року надійшло 731 млн грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 88 млн грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Чернігівська область отримала значний внесок у покращення умов освіти та транспортної інфраструктури

Чернігівська область отримала важливий внесок у покращення умов освіти та транспортної інфраструктури. 20 лютого, на Красній площі міста Чернігова відбулося урочисте передання нових шкільних автобусів чотирьом прикордонним громадам: Семенівській, Городнянській, Сновській і Добрянській.

Через співпрацю – до результату

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

єРобота: медовий бізнес з присмаком історії родини Кравченків

Уже 13 років Марина й Олексій Кравченки із села Курінь, що біля Бахмача, мають пасіку. Спочатку бджільництво було їхнім родинним хобі, котрим займалися у вільний час. Нині це успішний бізнес, на розвиток якого торік Марина взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні щорічно вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми згадуємо трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників.

«Брама» - проект який направлений на захист медіа простору від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації, протиправного та забороненого контенту

Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.